Meest gestelde vragen aan eSailing

Meest gestelde vragen

Hieronder vind u een overzicht van de meeste gestelde vragen. Mocht uw vraag er toch niet tussen zitten? Dan kunt u altijd ons mailen of bellen via 088 – 250 2500

Waarom mijn schip verkopen via een jachtmakelaar?

U kunt uiteraard zelf ook uw schip verkopen. Toch zal verkoop via een jachtmakelaar uw verkoopkansen aanzienlijk vergroten. Een jachtmakelaar staat dagelijks in contact met geïnteresseerden. Wellicht is de koper voor uw schip al bij ons in beeld. Een jachtmakelaar adverteert uw schip ook veel uitgebreider dan u zelf kunt verzorgen. Er zijn zeer effectieve websites waar alleen maar jachtmakelaars mogen adverteren. Tevens zien wij vele buitenlandse kopers die op dit moment kijken op de Nederlandse markt. Een buitenlandse klant koopt graag via een jachtmakelaar. Een buitenlandse koper maakt graag gebruik van de speciaal daarvoor opgerichte stichting beheer derdengelden rekening zodat de betaling veilig verloopt.

Al met al redenen genoeg om toch bij een jachtmakelaar aan te kloppen.

Waarom met eSailing in zee gaan?

Uw schip verkopen via eSailing vele voordelen, zoals:

  • Persoonlijke begeleiding van uw eigen jachtmakelaar
  • Wij spreken met u af op uw schip om een uitgebreide intake te verzorgen
  • eSailing heeft uitstekende verkoopresultaten bereikt, lees ook de referenties van onze klanten
  • Wij zijn professionals met een uitgebreide marktkennis
  • Wij plaatsen uw schip op ruim 30 uitgekiende websites nationaal en internationaal
  • U kunt blijven varen totdat uw schip verkocht is
  • eSailing werkt met lage bemiddelingskosten. U kunt zelf meewerken in het proces en hiermee tot duizenden euro’s besparen.

Wat verzorg ik zelf in het verkooptraject?

Indien u kiest voor pakket A of B verzorgt u zelf de bezichtigingen en leidt u de mensen rond op uw schip. Daarnaast verzorgt u de proefvaart en de overdracht. Alle andere taken zoals het plaatsen van uw schip op internet, het beantwoorden van informatievragen, de onderhandeling en het opmaken van de contracten verzorgd eSailing. U kunt alles ook uitbesteden aan eSailing. Hiervoor kiest u pakket C.

Meldt nu uw schip aan op de website van eSailing. Hierbij kunt u uitgebreide scheepsinformatie uploaden. De makelaar neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak op uw schip. Onze jachtmakelaar zal u tijdens de intake adviseren over hoe u het beste de bezichtiging kunt verzorgen en wat een juiste vraagprijs voor uw schip is. Ervaar zelf wat eSailing voor u kan betekenen.

Wat doet eSailing voor mij?

Met eSailing beschikt u over de adviezen en diensten van een professionele jachtmakelaar. Na aanmelding komt onze jachtmakelaar op uw schip langs. In dit gesprek geeft hij een advies over de vraagprijs en hoe u het beste uw schip kunt presenteren. Uw schip wordt op vele nationale en internationale sites geadverteerd. eSailing beantwoordt alle informatieaanvragen van geïnteresseerden. Tijdens de bemiddeling ontvangt u regelmatig een voortgangsrapportage waarin u kunt zien hoe vaak uw schip is geraadpleegd op eSailing.nl en andere websites, hoe vaak en door wie er een informatieaanvraag of bezichtigingsaanvraag is gedaan. eSailing vertegenwoordigt u bij de verkooponderhandelingen. Daarnaast maakt eSailing de koop- en verkoopovereenkomst op en verzorgt een veilige transactie van de koopsom door onze Stichting Beheer Derdengelden eSailing.

Hoe lang duurt de verkoop van mijn schip?

De verkoopduur van een schip is afhankelijk van meerdere factoren. Onder andere zijn het type schip, de leeftijd, het onderhouds- en uitrustingsniveau en de prijsstelling belangrijk. Meer dan de helft van de schepen zijn binnen een half jaar verkocht. Ruim 80% is binnen een jaar verkocht. Hiermee behoort eSailing tot de jachtmakelaars met de hoogste verkoopsnelheid. Bel nu voor een afspraak om ook uw schip te verkopen.

Op welke websites wordt mijn schip geplaatst?

Uw schip wordt op meer dan 30 websites geplaatst. Dit zijn de belangrijke grote websites nationaal en internationaal. Onder deze websites zijn een aantal sites waar alleen jachtmakelaars kunnen adverteren. Wij zijn nog dagelijks bezig om te onderzoeken welke websites een belangrijke aanvulling kunnen zijn op deze al zeer ruime lijst.

Een selectie van de websites waar uw schip op geadverteerd wordt:
www.botenbank.nl
www.botentekoop.nl
www.boatshop24.com
www.bestboats24.net
www.yachtfocus.com
www.yachtworld.com
www.boats.com

Kan ik blijven varen zolang mijn schip niet verkocht is?

Jazeker, uw schip blijft in uw eigen ligplaats liggen. U kunt dus gewoon een avondje varen, een weekend weg of op vakantie met uw schip.

Kan ik de bemiddeling beëindigen als mijn schip nog niet verkocht is?

Wij gaan voor u alles in het werk stellen om uw schip te verkopen. Indien uw schip na 12 maanden niet verkocht is heeft u bij bemiddelingspakket B en C de mogelijkheid om de bemiddeling te beëindigen zonder verdere kosten. U heeft hier een maand de tijd voor. Na deze maand wordt de bemiddeling automatisch voortgezet totdat uw schip verkocht is.

Welke bemiddelingsbedrag berekent eSailing?

eSailing kent 3 bemiddelingspakketten met een vast bemiddelingsbedrag voor schepen met een verkoopwaarde tot € 100.000,- en een percentage voor schepen met een verkoopwaarde boven € 100.000,-. Er zijn geen aanvullende kosten, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. U kunt uitgebreide informatie over deze pakketten vinden onder Bemiddelingspakketten

Hoe kan ik mijn schip aanmelden?

Aanmelden van uw schip voor verkoop bij eSailing is heel eenvoudig. U klikt op Verkoop uw schip en het aanmelden kan beginnen. De jachtmakelaar van eSailing neemt na de aanmelding contact met u op.

Hoofdkantoor

eSailing
Binnendelta 11M
1261 WZ Blaricum
Nederland
088-2502500
info@esailing.nl

eSailing is de moderne en onderscheidende jachtmakelaar

Uw schip bij eSailing verkopen levert u veel op. Uw schip wordt internationaal geadverteerd.

Verkoop uw schip bij de moderne jachtmakelaar, plezierig, vakkundig en vertrouwd!